ua en ru

Суд скасував арешт більше 100 тис. в інвалюті, вилучених у судді ВАСУ

Суд скасував арешт більше 100 тис. в інвалюті, вилучених у судді ВАСУ Фото: суд зняв арешт з грошей судді ВАСУ (фото з відкритих джерел)

Детективи НАБУ не довели, що гроші необхідні для слідчих дій

Галицький районний суд Львова скасував арешт готівкових коштів, вилучених під час обшуків у квартирах та службовому кабінеті судді Вищого адмінсуду України Олега Голяшкина. Про це свідчить постанова суду від 6 жовтня.

зокрема, скасовано арешт 98 тис. доларів, 5 тис. 225 євро і 430 фунтів стерлінгів, які були знайдені на квартирах судді.

Також знято арешт з 1 тис. доларів, знайдених у службовому кабінеті судді.

Згідно з матеріалами справи, суддя аргументувала своє рішення тим, що Національне корупційне бюро не надав їй ніяких доказів того, що отримані кошти можуть містити на собі сліди злочину, а також того, що ці гроші використовувалися для проведення слідчих дій.

Крім того, суддю не сповістили про те, чи повідомлено Голяшкину про підозру за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і проведені якісь слідчі дії у даному кримінальному провадженні. При цьому суддя нагадала, що санкція статті не передбачає конфіскації коштів, крім випадків, коли зазначені кошти є доказом злочину або є загроза їх втрати.

Ця постанова оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 5 вересня 2017 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) при обшуках у кабінеті судді Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) 100 тисяч доларів готівкою, частина з яких - незадекларированы.