ua en ru

НАБУ вилучило у судді ВАСУ незадекларовані 100 тис. доларів

НАБУ вилучило у судді ВАСУ незадекларовані 100 тис. доларів Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

Суд наклав арешт на 100 тисяч доларів, вилучених у судді при обшуку

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) при обшуках у кабінеті судді Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) 100 тисяч доларів готівкою, частина з яких - незадекларовано. Про це повідомляють "Наші гроші".

Повідомляється, що у судді ВАСУ Олега Голяшкина Галицький районний суд Львова заарештував готівкові кошти на суму майже 100 тис. доларів, понад 5 тис. євро і 430 фунтів стерлінгів, які детективи НАБУ вилучили під час обшуку в квартирах і службовому кабінеті судді.

Під час проведення обшуку двох об'єднаних квартир по вул. Лаврська, 10 в Києві, детективи НАБУ виявили та вилучили зазначені грошові кошти. Суддя Голяшкин не зміг підтвердити і пояснити законність придбання понад 37 тис. доларів.

В день проведення обшуку в службовому кабінеті судді Голяшкина детективи НАБУ вилучили 1 тис. доларів. Суддя пояснив, що ці кошти йому не належать і про них йому невідомо. Зазначені гроші постановою детектива визнані речовими доказами в кримінальному провадженні, відкритому за статтею "Декларування недостовірної інформації".

Нагадаємо, детективи НАБУ 31 серпня під процесуальним керівництвом прокурорів САП і при супроводі СБУ затримали суддю Ленінського районного суду м. Полтава за підозрою в хабарництві.