ua en ru

Суд переніс засідання у справі активіста "Дорожнього контролю" Дзіндзі

Засідання Святошенского районного суду м. Києва по справі активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі, заплановане на сьогодні на 14:00, перенесено на невизначений час.

Засідання Святошенского районного суду м. Києва по справі активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі, заплановане на сьогодні на 14:00, перенесено на невизначений час. Про це РБК-Україна повідомив перс-секретар "Дорожнього контролю" Єгор Воробйов.

За словами Воробйова, перенесення засідання суду по Дзіндзі, очевидно пов'язано з розглядом справи сьогодні адвоката Дзіндзі Віктора Смалія.

"Розгляд цієї справи Святошенским судом можливо відкладено тому, що сьогодні розпочався розгляд судом справи Смалія. Його доставили до зали суду, і зараз йде судове засідання", - повідомив Воробйов.

Він зазначив, що поки що наступне засідання суду по Дзіндзі не призначене.

Нагадаємо, 20 грудня 2013 р. Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі, який підозрюється в участі у заворушеннях біля Адміністрації Президента на вул. Банковій 1 грудня 2013 р.

Раніше 11 грудня 2013 р. Дніпровський районний суд Києва обрав для адвоката "Дорожнього контролю" Віктора Смалия запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Прокуратура звинувачує Смалия в тому, що він нібито вчинив замах на життя судді Бугиля, який 6 грудня відправив у СІЗО журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзындзю.

Замах нібито стався після оголошення Бугилем свого рішення в залі засідання. Бійку з міліцією затіяли народні депутати, суддя Бугіль ніяк не постраждав. Проте пізніше суддя заявив, що Смалій хотів його вбити.