ua en ru

Суд відклав розгляд справи про держзраду Януковича на 29 червня

Суд відклав розгляд справи про держзраду Януковича на 29 червня Фото: Віктор Янукович (UN Photo/Lou Rouse)

Обвинувачення заявило клопотання про здійснення кримінального провадження за відсутністю обвинуваченого

Оболонський районний суд міста Києва відклав судове засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича по суті на 10:00 29 червня. Про це сьогодні під час засідання заявив суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд дійсно вимушений відкласти судове засідання на 10 годину 29 червня", - заявив суддя.

Під час судового засідання сторона обвинувачення заявила клопотання про здійснення кримінального провадження, за відсутністю обвинуваченого, у порядку спеціального судового провадження.

Сторона обвинувачення обґрунтувала відповідне клопотання неявкою обвинуваченого на судове засідання. У свою чергу, адвокат Януковича Віталій Сердюк наполягав на знятті з розгляду клопотання. Адвокат зазначив, що спеціальне судове провадження може застосовуватися у разі повторного неприбуття обвинуваченого на засідання два і більше разів.

За словами Сердюка, Янукович братиме участь у судовому засіданні за допомогою онлайн конференції за умови, що Міністерство юстиції України надішле запит про міжнародну правову допомогу до уповноважених органів Російської Федерації.

Нагадаємо, на сьогоднішній день на розгляді Вищої ради правосуддя (ВСП) знаходяться шість скарг на двох суддів Оболонського районного суду, які ведуть справу Віктора Януковича. Зокрема, на Максима Титова і Костянтина Васалатія щодо їх професійної діяльності та притягнення до дисциплінарної відповідальності.