ua en ru

Клопотання про звільнення Лозинського подавала потерпіла сторона, - ГПУ

Клопотання про звільнення екс-нардепа Віктора Лозинського у зв'язку зі станом здоров'я ще в березні 2014 р. до суду подали представник Лозінського та потерпіла сторона - мати загиблого Валерія Олійника Любов.

Клопотання про звільнення екс-нардепа Віктора Лозинського у зв'язку зі станом здоров'я ще в березні 2014 р. до суду подали представник Лозінського та потерпіла сторона - мати загиблого Валерія Олійника Любов. Про це сьогодні на брифінгу повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький, передає прес-служба Генпрокуратури.

"Вочевидь, перед цим велася робота з потерпілою, думаю, вона не просто так подала клопотання про звільнення цієї людини", - зауважив Махніцький.

Також він повідомив, що під час судового розгляду вказаного клопотання суд безпідставно відхилив усі клопотання прокурора та прийняв рішення про звільнення Лозінського.

"Хочу наголосити, що прокуратурою у межах визначених законом строків було внесено апеляційну скаргу на це рішення. Проте, не дочекавшись її розгляду у суді апеляційної інстанції, суд видав на руки оскаржене прокурором рішення, як таке, що вступило у законну силу. І Лозінський був звільнений", - сказав Махніцький.

Зазначимо, Бориспільський міськрайонний суд Київської області обґрунтував звільнення колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозинського важкою хворобою серця. Про це йдеться в ухвалі суду від 3 червня, підписаній черговим головуючим на засіданні суддею Сергієм Вознюком.

Нагадаємо, 20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.