ua en ru

Суд відхилив апеляцію НБУ про штраф "Ощадбанку"

Суд відхилив апеляцію НБУ про штраф "Ощадбанку" Фото: "Ощадбанк" не буде платити штраф

Банк не буде платити 3 млн гривень регулятору

Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Національного банку України (НБУ) щодо накладення штрафу регулятором у розмірі 3 млн гривень на ПАТ "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") за недотримання закону про фінмоніторинг. Інформація про це міститься в постанові Київського адміністративного суду №826/22288/15 від 28 березня 2016 року.

Таким чином, даний документ залишає в силі та без змін постанову окружного адміністративного суду міста Києва від 27 січня 2016 року.


У 2015 році НБУ провів позапланову перевірку "Ощадбанку", в результаті якої виявив порушення у недотриманні закону про фінмоніторинг. На підставі виявленого порушення, регулятор наклав штраф на банк у розмірі майже 3 млн гривень. У свою чергу, фінустанова подала позов на Нацбанк про визнання неправомірними та скасування рішення комітету з нагляду та регулювання деятелньості банків, нагляду платіжних систем НБУ "Про накладення штрафу на ПАТ "Державний ощадний банк України" від 9 вересня 2015 року №465. 27 січня 2016 року Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позовні вимоги "Ощадбанку".

Для оскарження цього рішення, регулятор подав апеляцію в Київський апеляційний адміністративний суд, однак вона була відхилена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Ощадбанк" розраховує вийти на прибуток в 2016 році.