ua en ru

Суд відмовився змусити ЦВК внести у виборчі бюлетені прізвища Тимошенко і Луценка

Київський апеляційний адміністративний суд відмовився призупинити дію постанови Центральної виборчої комісії (ЦВК) про форму та текст виборчого бюлетеню, якою зокрема передбачається друк виборчих бюлетенів без прізвищ засуджених Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Київський апеляційний адміністративний суд відмовився призупинити дію постанови Центральної виборчої комісії (ЦВК) про форму та текст виборчого бюлетеню, якою зокрема передбачається друк виборчих бюлетенів без прізвищ засуджених Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Відповідну ухвалу оголосила колегія суддів на чолі з суддею Троян.

Судді мотивували свою відмову тим, що представники позивача - партії "Батьківщина" - начебто не навели належних доказів, що їх інтереси можуть бути якимось чином порушені відповідною постановою ЦВК від 29 серпня.

Читайте також: "Батьківщина" піде на вибори без першого і п'ятого номерів

Як відомо, представники ВО "Батьківщина" в особі представника партії у ЦВК Руслана Князевича вимагали призупинити дану постанову ЦВК, оскільки вважають її незаконною.

"ВО "Батьківщина" наполягає, що відповідно до закону про вибори народних депутатів друк першої п'ятірки кандидатів визначає з'їзд партії, а не ЦВК", - сказав Руслан Князевич.

У свою чергу, представники ЦВК наполягали на тому, що Комісія уже передала контрольний зразок виборчого бюлетеня до поліграфічного комбінату "Україна" і задоволення клопотання позивача може зірвати виборчий процес.

Читайте також: В Європі ставлять під сумнів результати виборів в Україні

Нагадаємо, 29 серпня ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня на виборах народних депутатів України для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Як повідомили пізніше в ЦВК, прізвищ Тимошенко, Луценка та Лазаренка в бюлетені не буде.