ua en ru

Суд відмовив у задоволенні другої скарги на бездіяльність ГПУ

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні скарги журналіста Євгена Сердюка на бездіяльність генпрокурора Віктора Пшонки щодо застосування заходів безпеки в кримінальному провадженні.

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні скарги журналіста Євгена Сердюка на бездіяльність генпрокурора Віктора Пшонки щодо застосування заходів безпеки в кримінальному провадженні. Рішення оголосила суддя Пилаева, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, суд відмовився зобов'язати ГПУ надати захист одному з потерпілих 30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності в Києві.

"Суд прийняв рішення у задоволенні скарги Сердюка його представника адвоката Башука, щодо того, щоб зобов'язати генпрокурора України віктора Пшонку вжити заходів безпеки щодо Сердюка, як особи, яка брала участь у кримінальному провадженні... відмовити", - зачитала рішення суду Пилаєва.

Також вона зазначила, що це рішення оскарженню не підлягає.

У свою чергу адвокат Башук, який представляє в Печерському суді інтереси потерпілих на Євромайдані 30 листопада, зазначив, що той факт, що дане рішення не може бути оскаржене в судячи є порушенням ст. 310 КПК, яка проголошує, що "оскарження рішень слідчого судді здійснюється в апеляційному порядку".