ua en ru

Суд відмовився продовжити запобіжний захід Корбану і відпустив на лікування в Ізраїль

Суд відмовився продовжити запобіжний захід Корбану і відпустив на лікування в Ізраїль Фото: Геннадій Корбан

Термін досудового розслідування у справі проти Корбана продовжено до 31 жовтня

Печерський райсуд Києва відмовився продовжити запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання лідеру партії "УКРОП" Геннадію Корбану, якого підозрюють у створенні злочинного угруповання, і відпустив його на лікування в Ізраїль. Про це йдеться в рішенні суду.

Повідомляється, що Генпрокуратура просила продовжити термін дії покладених на Корбана обов'язків, однак суд вирішив відмовити стороні обвинувачення у клопотанні.


"Враховуючи, що на момент розгляду клопотання термін, на який на підозрюваного були покладені обов'язки, закінчився, постанова про застосування запобіжного заходу припиняє свою дію і обов'язки скасовані, тому відсутні правові підстави їхнього продовження", - йдеться в рішенні суду.

Також повідомляється, що в червні Дніпровський райсуд дозволив Корбану виїхати в Ізраїль на лікування. Термін досудового розслідування у кримінальній справі проти Корбана продовжено до 31 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2015 року СБУ затримала Корбана. Йому інкримінували створення злочинного угруповання, викрадення. У справі про викрадення екс-голови Держкомзему Корбан уклав мирову угоду.