ua en ru

Суд відмовив захисту екс-беркутівців на відвід присяжних

Суд відмовив захисту екс-беркутівців на відвід присяжних Фото: екс-беркутівці

Наступне засідання відбудеться об 11:30 2 червня

Святошинський районний суд Києва продовжить розгляд справи екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олега Янішевського, Олександра Маринченко, Сергія Тамтуры, підозрюваних у вбивстві 48 чоловік по вулиці Інститутській з 18 по 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності в 11:30 2 червня. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Під час судового засідання сторона захисту клопотала про відвід складу присяжних засідателів. У задоволенні цієї заяви адвокатам було відмовлено.

"Суд, заслухавши думки учасників виробництва і вивчивши доводи заявника, вважає клопотання не підлягає задоволенню", – сказав головуючий суддя Сергій Дячук.


Захисник Олександр Горошинської мотивував клопотання про відвід необьективностью присяжних засідателів, підкресливши при цьому, що вони і самі заявили про самовідвід.

Відзначимо, що раніше заяву про самовідвід присяжними заседаталемя також не було удовлеиворено.

"Присяжні під тиском змінили свою позицію, після чого заяви про самовідвід були відхилені судом", – припустив адвокат підозрюваних беркутівців Горошинський.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва продовжив утримання під вартою екс-"беркутівців" на 2 місяці - до 12 червня 2016 року.