ua en ru

Суд відмовив у відкритті справи проти Ющенка щодо втручання в діяльність "Нафтогазу України"

Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті справи за позовом до колишнього Президента України Віктора Ющенко стосовно фактів його втручання у газові перемовини та видання незаконних директив уряду та НАК "Нафтогаз України". Про це повідомила прес-служба юридичної фірми Lions Litigate.

"Сьогодні у єдиному державному реєстрі судових рішень було оприлюднено інформацію про те, що своєю Ухвалою у справі 800/375/13 суддя Вищого адміністративного суду України Веденяпін О.А. без виклику сторін відмовив у відкритті справи за позовом до Ющенка... Суд посилається на те, що позивач пропустив 6-місячний термін звернення до суду, який суд вираховує з моменту, коли стало відомо про дії Ющенко", - йдеться у повідомленні.

Директор юридичної фірми Lions Litigate Станіслав Батрин, нагадав що нещодавно адміністративні суди розглянули позов до Президента Ющенко і визнали незаконним та скасували указ Президента № 965/2007 від 12.10.2007р. "Про присвоєння Шухевичу звання Герой України", не приймаючи до уваги строки.

"Тоді це мотивувалося необхідністю прийняття правосудного рішення та дослідження всіх обставин у справі, гарантування правосуддя... В даному випадку, в аналогічній правовій ситуації, суд відмовився гарантувати правосуддя з однієї причини: є прямі докази втручання Ющенко у газові перемовини, є письмові директиви Ющенко, і суд не зміг би цього ігнорувати та мав би встановлювати факти протиправних дії екс - Президента, допитувати Дубину та Тимошенко. Сьогодні ми можемо робити висновки про вибіркове правосуддя в Україні", - заявив юрист.

Нагадаємо, Батрін звернувся до Вищого адміністративного суду України з позовом до Ющенка про незаконність заборони Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 дол 24 червня 2013 р.