ua en ru

Суд відмовив САП у відстороненні Переломи з посади першого заступника голови правління "Нафтогазу", - адвокат

Солом'янський райсуд Києва відмовив у клопотанні САП про відсторонення Сергія Переломи від посади першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України". Про це заявив адвокат Ігор Черезов у "Фейсбук".

Він впевнений, що адвокати Переломи змогли довести суду, що його посада першого заступника голови правління НАК жодним чином не може вплинути на хід досудового розслідування "справи ОПЗ", порушеної Національним антикорупційним бюро України.

Піар САП знову не вдався! У клопотанні про відсторонення від посади відмовлено! Сьогодні, 18 серпня 2016 року, Соломенски...

Опубліковано Igor Cherezov 18 серпня 2016 р.

Також Черезов зазначив, що поширена вчора заява прес-служби САП про тимчасове відсторонення Сергія Переломи з посади голови наглядової ради ОПЗ "повністю не відображає дійсність".

"Засідання 17 серпня тривало не більше двох хвилин, оскільки ні Перелома, ні його захист не заперечували проти його відсторонення, тому що впевнені в надуманості пред'явленої підозри і в тому, що доведуть невинність Сергія Переломи", - пояснив адвокат.

На його думку, "САП не слід поспішати щодня публікувати "радісні новини", потрібно зосередитися не на PR, а на належній підготовці до судових засідань".

Як нагадують ЗМІ, 1 серпня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційну скаргу захисту і звільнив з-під варти голови наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому, перевівши його під домашній арешт і скасувавши заставу в сумі 80 млн грн. Тим самим апеляційний суд визнав безпідставним рішення Солом'янського районного суду Києва про обрання невмотивованої заходу, прийняте під "очевидним тиском" Національного антикорупційного бюро України. Так раніше прокоментував рішення Київського апеляційного суду адвокат.

"Рішення апеляційного суду - свідчення того, що так звана справа ОПЗ - сфальсифікована НАБУ. Вона розсиплеться в суді, якщо її розгляд по суті буде здійснювати незаангажований і незалежний від НАБУ суддя. Захист буде послідовно домагатися зняття всіх надуманих звинувачень з Сергія Переломи і повного його виправдання", - заявив адвокат.