ua en ru

Суд відмовив нардепам у задоволенні позову проти Гройсмана

Суд відмовив нардепам у задоволенні позову проти Гройсмана Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Нардепи просили суд зобов’язати Гройсмана внести на розгляд Ради подання про призначення глави МОЗ

Окружний адміністративний суд Києва відмовив нардепам у задоволенні позову проти прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

"Окружний адміністративний суд Києва відмовив народним депутатам Андрію Деркачу, Валерію Дубілю та Юрію Одарченку у задоволенні позову до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо невнесення ним подання про призначення міністра охорони здоров’я", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нардепи просили суд визнати протиправною бездіяльність Гройсмана щодо невнесення ним на розгляд Верховної Ради України подання про призначення міністра охорони здоров’я. Так, нардепи просили суд зобов’язати Гройсмана внести на розгляд Ради подання про призначення глави МОЗ.

"У Конституції та законі "Про Кабінет міністрів України" не встановлено строки внесення прем’єром на розгляд парламенту подання про призначення міністрів, у тому числі міністра охорони здоров’я України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нардепи подали позов проти Гройсмана через невнесення ним на розгляд Ради подання про призначення глави МОЗ.