ua en ru

У Києві 29 листопада відбудеться судове засідання за позовом проти Гройсмана

У Києві 29 листопада відбудеться судове засідання за позовом проти Гройсмана Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Нардепи подали позов проти Гройсмана через невнесення ним на розгляд Ради подання про призначення глави МОЗ

У Києві 29 листопада 2017 року відбудеться судове засідання за позовом проти прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Окружного адміністративного суду міста Києва.

Як зазначається, сьогодні, 23 листопада, в Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося засідання за позовом народних депутатів Андрія Деркача, Валерія Дубіля та Юрія Одарченка до Гройсмана щодо невнесення ним на розгляд Верховної Ради України подання про призначення міністра охорони здоров’я.

"Позивачі надали додаткові пояснення на заперечення відповідача. Також після виходу з нарадчої кімнати, суд проголосив ухвалу про відмову у задоволенні клопотання відповідача про залишення позову без розгляду. Наступне судове засідання відбудеться 29 листопада", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що позивачі просять суд визнати протиправною бездіяльність Гройсмана щодо невнесення ним на розгляд Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я та просять суд зобов’язати Гройсмана негайно внести на розгляд парламенту відповідне подання.

Нагадаємо, у вересні поточного року виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявляла, що готова зайняти посаду міністра.