ua en ru

Суд відмовив КПУ в задоволенні позову проти Мін'юсту

Суд відмовив КПУ в задоволенні позову проти Мін'юсту Фото: лідер КПУ Петро Симоненко

Окружний адмінсуд Києва визнав законність заборони КПУ

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Комуністичної партії України (КПУ) в позові до Міністерства юстиції України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"13 жовтня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Комуністичної партії України в задоволенні позову до Міністерства юстиції України", - йдеться в повідомленні.

Своїм позовом КПУ намагалася зобов'язати Мін'юст провести анти-дискримінаційного експертизу закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки" і провести обов'язкову перевірку зазначеного закону на предмет відповідності вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та Рішенням Європейського суду з прав людини. Також КПУ намагалася через суд домогтися визнання протиправним та скасувати наказ Мін'юсту від 23.07.2015 №1312/5 "Про затвердження Правового висновку Комісії з питань дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки". Зазначимо, даним наказом визнавалося, що статут, символіка та назва КПУ не відповідали вищезазначеним законом.

Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив дві інші комуністичні партії - Комуністичну партію України (оновлену) і Комуністичну партію робітників і селян.