ua en ru

Суд Києва заборонив дві комуністичні партії

Суд Києва заборонив дві комуністичні партії Фото: суд заборонив комуністів

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Мін'юсту

Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив Комуністичну партію України (оновлену) і Комуністичну партію робітників і селян. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"30 вересня 2015 року Окружним адміністративним судом міста Києва прийнято рішення у справах за позовами Міністерства юстиції України до Комуністичної партії України (оновленої) і Комуністичної партії робітників і селян про припинення діяльності політичної партії, яким позовні вимоги задоволені в повному обсязі та припинено діяльність зазначених партій", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, триває розгляд справи за позовом Мін'юсту про заборону Комуністичної партії України. Розгляд продовжується, оскільки КПУ в судовому порядку оскаржує наказ Мін'юсту, який є підставою для заборони її діяльності.

Розгляд справи за позовом Мін'юсту про заборону КПУ призначено на 8 жовтня 2015 р., початок о 14:00.

Нагадаємо, 24 липня 2015 р. міністр юстиції України Павло Петренко підписав рішення про заборону всім комуністичним партіям брати участь у виборчих процесах в країні.

Пізніше Петренко надіслав у ЦВК офіційний лист, в якому закликав не допустити до участі у місцевих виборах Комуністичної партії України, Комуністичної партії України (оновленої) і Комуністичної партії робітників і селян, оскільки вони не відповідають вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропаганди та символіки".

18 вересня суд приступив до розгляду по суті позову Мін'юсту про заборону КПУ, однак майже відразу після початку засідання було оголошено перерву.