ua en ru

Суд звільнив активіста Антимайдана "Топазу", - ЗМІ

Київський районний суд Харкова переглянув своє нещодавнє рішення про продовження арешту ще на два місяці для антимайдановца Гната Кромского, також відомого як "Топаз".

Київський районний суд Харкова переглянув своє нещодавнє рішення про продовження арешту ще на два місяці для антимайдановца Гната Кромского, також відомого як "Топаз". Його звільнили під особисте зобов'язання, передає місцеве видання "АТН".

"Були подані клопотання прокуратурою і захисту про зміну запобіжного заходу. Прокуратура просила змінити міру запобіжного заходу на особисте зобов'язання. Захист просив повернути обвинувальний акт у прокуратуру для усунення порушень КПК. Суд задовольнив обидва клопотання", - розповів адвокат Олександр Шадрін.

На думку юриста, таке швидке і несподіване рішення суду і прокуратури викликано політичною волею.

"Напевно, це політична воля. Виконання мирного плану Президента щодо врегулювання ситуації на південному сході країни", - припустив Шадрін. Адвокат зазначає, що його підзахисного повинні були відпустити на свободу вже в залі суду, але цього не зробили.

"У постанові суду сказано, що воно підлягає негайному виконанню. Тобто його повинні були відпустити відразу в залі суду. Однак цього не сталося. Його відразу відвезли в слідче управління СБУ для проведення слідчих дій", - розповів юрист.

Кромского, який прославився під час Антимайдана в Києві завдяки відео з т.зв. "титушками", звинувачують за ст.294 (масові заворушення), ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Нагадаємо, 9 вересня суд продовжив арешт активіста Антимайдана "Топазу" на 2 місяці.