ua en ru

Суд залишив Савченко під вартою

Суд залишив Савченко під вартою Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

Савченко залишили під вартою до 20 травня

Апеляційний суд Києва залишив нардепа Надію Савченко під вартою до 20 травня 2018 року. Відповідне рішення зачитав суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду від 23 березня 2018 року скасувати в частині визнання відсутності передбачених законом підстав для затримання Савченко і звільнення її з-під варти у залі суду...в іншій частині ухвалу слідчого судді, якою задоволено клопотання та застосовано стосовно Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах терміну досудового розслідування тривалістю 59 днів (до 20 травня 2018 року) залишити без змін", - зазначив суддя.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для підозрюваної в підготовці терактів Надії Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Суд визнав незаконним затримання Савченко, разом з тим, суд постановив заарештувати її терміном на 59 днів.

Відзначимо, Савченко заявила, що з 23 березня, виходить на голодування. Крім того, виступаючи в суді, Савченко заявила, що "ДНР" і "ЛНР" не є терористичними організаціями, а справа проти неї є політично вмотивованою.

Савченко інкримінують:

  • ч. 1 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 14 (Підготовка до злочину),
  • ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • ст. 112 (Посягання на державного чи громадського діяча);
  • ч. 3 ст. 258 (Терористичний акт);
  • ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.