ua en ru

Суд залишив на посаді мера Ужгорода

Суд залишив на посаді мера Ужгорода Фото: Богдан Андриив (facebook.com Богдан Андрєєв)

Міський районний суд Ужгорода вирішив не підтримувати клопотання прокуратури

Міський районний суд Ужгорода вирішив не підтримувати клопотання прокуратури про відсторонення мера Богдана Андріїва. Про це повідомляє місцеве видання "Голос Карпат".

Повідомляється, що після майже чотиригодинного засідання суд вирішив не підтримувати клопотання про відсторонення мера. Як відомо, раніше прокуратура просила усунути Андріїва від займаної посади, оскільки це може сприяти потенційним корупційним схемам мера.

Відзначимо, що на засіданні суду голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль активно відстоював позицію мера Ужгорода.

Нагадаємо, 29 серпня меру Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру про вчинення кримінального правопорушення. Підозра стосувалася обставин реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Повідомлялося, що в мерії підтвердили вручення підозри Андріїву. Крім того, в мерії додали, що є офіційна технічна документація, яка підтверджує відсутність матеріальних збитків, які б спричинили за собою фінансовий збиток державі або громаді міста. Зазначені матеріали, як зазначається, зараз оформляються і будуть подані до органу досудового розслідування.

6 вересня суд обрав Андріїву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням застави в 440 тис. гривень.

Додамо, що Євросоюз в рамках транскордонного співробітництва з метою покращення туристичної привабливості історичних пам'яток міст виділив кошти на реконструкцію "Совиного гнізда". За цією програмою одна з комерційних структур Ужгорода виступила підрядником. Частину коштів на роботи виділили з місцевого бюджету, решта - кошти грантового проекту, проте вони були незаконно привласнені. Загальна сума привласнених коштів становить понад 6,5 млн гривень.