ua en ru

Суд залишив без задоволення скаргу на вирок екс-судді Зваричу

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення скаргу на вирок колишньому судді Ігорю Зваричу, який засуджений до 10 років позбавлення волі за хабарництво.

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення скаргу на вирок колишньому судді Ігорю Зваричу, який засуджений до 10 років позбавлення волі за хабарництво. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Погодившись з позицією представника Генпрокуратури про відсутність нововиявлених обставин, які за законом можуть бути підставою для скасування вироку, апеляційний суд залишив ухвалу райсуду без змін, а апеляційну скаргу адвоката - без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, адвокат засудженого просив суд скасувати вирок на підставі нововиявленої обставини, а саме нібито незнання районним судом на момент винесення вироку про нову статтею Кримінального кодексу про відповідальність за зловживання впливом, по якому, на думку захисника, повинні були бути кваліфіковані дії Зварича.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва 20 вересня 2011 р. засудив Зварича до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У грудні 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за підозрою в отриманні 100 тис. дол. хабара за прийняття судом незаконного рішення, а в березні 2009 року він був затриманий. У службових кабінетах і квартирах семи суддів Львівського апеляційного адмінсуду, зокрема і голови суду, провели обшуки, під час яких співробітники Генпрокуратури і СБУ вилучили 1 млн дол. і 2 млн грн. При цьому з особистої барсетки Зварича було вилучено 9,6 тис. дол. і 6,4 тис. грн.

Сам суддя заперечував отримання ним хабара у розмірі 100 тис. дол. Пояснюючи походження інших сум, він заявив, що позичив на будівництво 1,9 млн дол. у свого знайомого адвоката, а також мав намір направити гроші, знайдені в приміщенні суду, "на церкву".