ua en ru

Суд оштрафував топ-менеджера компанії "Надра України" на 25 тис. гривень за хабар

Суд оштрафував топ-менеджера компанії "Надра України" на 25 тис. гривень за хабар Фото: Суд оштрафував топ-менеджера компанії "Надра України"

Також за рішенням суду йому повернули 131,8 тис. гривень застави

Суд оштрафував заступника директора з геології та інвестиційної діяльності державного підприємства "Західукргеологія" НАК "Надра України" Ігоря Михайлівського на 25,5 тис. гривень за хабар у 1,5 млн гривень, який він отримав від представниці ТОВ "Новоком". Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на відповідний вирок Галицького районного суду Львова від 1 листопада 2016 року.

За даними слідства, представниця "Новокому" хотіла проконсультуватися з Михайлівським щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами на Південно-Сулятинкой площі на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Топ-менеджер "Західукргеологія" заявив, що може вплинути на чиновників у Державній службі геології та надр України і допомогти в підготовці, а також погодженні документації на газове родовище з подальшою видачею спеціального дозволу на користування надрами.

За свою допомогу Михайлівський попросив надати йому хабар в розмірі від 2 до 3 млн гривень.

У липні представниця "Новокому" перерахувала Михайлівському на рахунок 15 тис. гривень, а потім передала йому 1,5 млн гривень. Під час передачі другої частини хабара топ-менеджер був затриманий.

Михайлівський уклав угоду з прокурором про визнання своєї винуватості і отримав штраф в розмірі 25,5 тис. гривень.

Варто відзначити, що також за рішенням суду йому повернули 131,8 тис. гривень застави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники поліції і прокуратури затримали на хабарі у 1,5 млн гривень першого заступника державного підприємства "Західукргеологія" НАК "Надра України".