ua en ru

Суд остаточно підтвердив законність прав акціонерів "Атек"

Київський апеляційний господарський суд 6 жовтня 2015 року підтвердив рішення господарського суду першої інстанції щодо виведення із стану банкрутства київського заводу "Атек", передає прес-служба "КВВ груп".

Таким чином, поставлена юридична крапка в судовому провадженні про банкрутство, яке тривало з 2011 року. Відтепер акціонери заводу мають всі права і можливості, щоб відновити повноцінну господарську діяльність підприємства.

Як зазначається, 20 серпня 2015 року Господарський суд постановив вивести завод "Атек" з процедури банкрутства у зв'язку з погашенням акціонерами всієї заборгованості перед реєстровими кредиторами в розмірі понад 22 млн грн. Святошинська державна податкова інспекція оскаржила це рішення, вказуючи на наявність недіючих поточних боргів.

За даними прес-служби, з рішення Апеляційного суду випливає, що ці претензії не мають під собою ніяких підстав. Провадження про банкрутство стосується лише так званих конкурсних (реєстрових) боргів. Зобов'язання перед кредиторами були виконані в повному обсязі. Погашені всі борги по заробітній платі, яка зараз виплачується колективу регулярно.

На думку генерального директора ПРАТ "Атек" Ігоря Усенка, в банкрутстві підприємства "Атек" зацікавлені люди, які зараз намагаються здійснити рейдерське захоплення заводу, прикриваючись патріотизмом.

"Представник "Благодійного фонду освітніх ініціатив" у перерві судового засідання заявив, що мене і колектив і надалі не будуть пускати на завод, тобто будуть продовжувати незаконні дії. Ми будемо законним способом разом з правоохоронними органами домагатися виконання прийнятого сьогодні судового рішення. Підприємство має нормально працювати і платити податки на користь держави", - підкреслив Усенко.

За його словами, сьогодні в іншому суді розглядається абсурдний позов "Благодійного фонду освітніх ініціатив", за яким стоїть Світлана Зварич, - визнати неправомірними зарахування в бюджет виплат акціонером конкурсних боргів.

"Якщо задовольнити цей позов, держава буде змушена повернути 22 млн грн. Це - справжня ціна показного патріотизму цих "товаришів", - сказав Усенко.

"Ми відкриті до діалогу, але не з рейдерами, які дискредитують громадянське суспільство і державу в цілому", - резюмував він.