ua en ru

Суд зобов’язав поліцію завести кримінальну справу на Юрія Вілкула

Суд зобов’язав поліцію завести кримінальну справу на Юрія Вілкула Фото: Юрію Вілкулу закидають зловживання владою

Провадження постановлено відкрити через зловживання владою

У Кривому Розі суд зобов'язав співробітників слідчого відділу Дзержинського райвідділу поліції відкрити кримінальне провадження щодо зловживання владою міським головою Юрієм Вілкулом. Про це повідомляє екс-кандидат на посаду мера Кривого Рогу Інна Іванченко у своєму Facebook.

Відповідне рішення ухвалила слідчий суддя Вікторович Дзержинського районного суду Кривого Рогу за заявою кандидатки в мери міста.

Кримінальне провадження стосується факту виконання Вілкулом обов'язків міського голови в період виборчого процесу в той час, як у законі "Про позачергові вибори Криворізького міського голови" зазначено, що вибори призначені "у зв'язку з неможливістю виконання Криворізьким міським головою своїх повноважень...".


Заявники вважають, що, продовжуючи виконувати обов'язки мера, Вілкул зловжив владою, що підпадає під статтю 364 Кримінального кодексу.

Раніше в поліції не побачили достатніх підстав для відкриття кримінального провадження за цим фактом. У зв'язку з цим відповідну заяву було подано до суду, який визнав за необхідне зобов'язати поліцію внести відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Нагадаємо, раніше самовисуванка Інна Іванченко подала до Дніпропетровського окружного адміністративного суду позов щодо визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу 27 березня недійсними.