ua en ru

Суд зобов'язав "Ощадбанк" показати рахунки Януковича

Суд зобов'язав "Ощадбанк" показати рахунки Януковича Фото: Віктор Янукович (UN Photo)

Відповідне клопотання у суді заявив адвокат Януковича

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав ВАТ "Державний ощадний банк України" показати рахунки екс-президента України Віктора Януковича. Відповідне рішення за клопотанням адвоката Януковича Віталія Сердюка прийняла суддя Лариса Сокіл, повідомляє УНІАН.

Як зазначається, відповідне клопотання Сердюк заявив у ході розгляду позову Януковича до голови правління "Ощадбанку" Андрія Пишного. Так єкс-президент заявляє, що глава "Ощадбанку" поширив неправдиву інформацію, яка стосується того, що на рахунках у фінустанові зберігається 1,15 мільярда доларів, які належать Януковичу.

"Суд постановив стягнути з ВАТ "Державний ощадний банк України" інформацію про суму грошових коштів, які знаходяться на банківських рахунках Януковича Віктора Федоровича, відкритих в ПАТ "Державний ощадний банк України", та вартості цінних паперів, які придбані та/або зберігаються за дорученням Януковича Віктора Федоровича в ПАТ "Державний ощадний банк України" за станом на 10 листопада 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що за словами Сердюка, на рахунках Януковича в "Ощадбанку" 31,4 млн гривень і близько 85 тисяч доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора до державного бюджету України почали надходити спецконфісковані кошти "сім'ї" екс-президента України Віктора Януковича.