ua en ru

Суд зобов’язав Нацполіцію перевірити фінзвіт партії "Опозиційний блок", - розслідування

Суд зобов’язав Нацполіцію перевірити фінзвіт партії "Опозиційний блок", - розслідування Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Відповідно до рішення суду, поліція має внести відомості до ЄРДР

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Національну поліцію України перевірити фінзвіт партії "Опозиційний блок". Про це повідомляє Bihus.info.

"Шевченківський суд м.Києва за зверненням юристів Bihus.info зобов’язав Національну поліцію перевірити дані з фінансового звіту партії "Опозиційний блок". Відповідне рішення було ухвалене після розгляду заяви юристів проекту "Тисни!", - йдеться у повідомленні.

Так, відповідно до рішення суду, поліція має негайно внести відомості до ЄРДР.

"Зобов'язати відповідальну за реєстрацію заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення службову особу СУ ГУ НП у Київській області внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою голови правління ГО "ТОМ 14" Бігуса Дениса Станіславовича про вчинення кримінального правопорушення, вих. №509 від 25.08.2017 року", - йдеться у тексті ухвали.

Як повідомляється, у звіті "Опозиційного блоку" вказано, що добровільні внески від юридичних осіб у 2016 році склали 11,7 мільйонів гривень. Разом з тим, журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" встановили низку невідповідностей.

Зокрема, серед компаній, що перераховували "Опоблоку" кошти, у звіті вказано більше мільйона гривень від ТОВ "Гіперіон мега", її директором вказана особа, яка повідомила журналістам, що не знає ні про внески, ні про саму компанію.

altalt

Фото: рішення суду (bihus.info)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення у фінансовому звіті політичної партії "Самопоміч".