ua en ru

Суд зобов'язав НАБУ закрити провадження по "справі Мартиненка", - прес-служба

Суд зобов'язав НАБУ закрити провадження по "справі Мартиненка", - прес-служба Фото: рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає

Суд 11 січня розглянув скаргу адвоката екс-нардепа Миколи Мартиненка Петра Бойка

Солом'янський районний суд Києва 11 січня розглянув скаргу адвоката колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка Петра Бойка та зобов'язав Національне антикорупційне бюро України протягом десяти днів прийняти процесуальне рішення про закриття кримінального провадження №52015000000000009 від 11.12.2015 щодо Мартиненка Миколи Володимировича. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мартиненка.

У Мартиненка підкреслили, що рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

У прес-службі зазначили, що раніше директор НАБУ Артем Ситник, керівник Антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький, а також окремі політики неодноразово стверджували про наявність у них аргументів для звинувачення Миколи Мартиненка у скоєнні злочинів.

"У 2015 році Микола Мартиненко добровільно склав повноваження народного депутата, щоб в статусі звичайного громадянина, без депутатського імунітету довести свою непричетність до будь-яких порушень закону. Протягом більше року, що пройшов після складання Миколою Мартиненком повноважень народного депутата, НАБУ і САП так і не змогли повідомити йому про підозру у вчиненні злочину. Це, однак, не завадило "антикорупціонерам" піаритися на темі так званої "справи Мартиненка", час від часу анонсуючи завершення розслідування і притягнення колишнього депутата до кримінальної відповідальності", - зазначила прес-служба.

Мартиненко в свою чергу підкреслив, що вчорашнє рішення суду поставило крапку в "дешевому фарсі" деяких політиків.

"Я чистий перед законом і завжди готовий відповісти за свої вчинки. Сподіваюся, що вже скоро політичну і юридичну відповідальність понесуть організатори мого незаконного переслідування", - сказав Мартиненко.

У прес-службі також зазначили, що про інші деталі судового рішення буде повідомлено додатково після оголошення його мотивувальної частини 16 січня.