ua en ru

Суд зобов'язав "Мостобуд" повернути кошти на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту

Суд зобов'язав "Мостобуд" повернути кошти на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту Подільсько-Воскресенський міст

Вищий господарський суд України залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій, якими будівельну компанію ПАТ "Мостобуд" зобов'язано сплатити майже мільярд кредитних коштів, виділених на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"У 2010 році між державним банком і акціонерним товариством був укладений договір з кредитування будівництва переходу через річку Дніпро - Подільсько-Воскресенського мосту, який має з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. За цим договором банк виділив суспільству 560 млн гривень. Втім, підприємство своїх зобов'язань так і не виконав - міст знаходиться в не завершеному стані. Крім того, компанія не платила кошти по кредиту і нараховані відсотки. Внаслідок цього у суспільства виникла майже мільярдна заборгованість перед державою", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Голосіївського району звернулася в суд з вимогою стягнути з боржника зазначені грошові кошти. Рішеннями судів всіх трьох інстанцій вимоги прокуратури визнані законними і задоволені в повному обсязі.

Нагадаємо, Київ виділив 141 млн грн на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в 2014 р.