ua en ru

Суд зобов'язав МАУ виплатити 25,6 млн гривень Державіаслужбі

Суд зобов'язав МАУ виплатити 25,6 млн гривень Державіаслужбі Фото: МАУ

МАУ повинні виплатити 25,6 млн грн на користь держави

Господарський суд Києва задовольнив позов столичної прокуратури про стягнення заборгованості в розмірі 25,6 млн грн з ПРАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) на користь держави в особі Державної авіаційної служби України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"Зазначена заборгованість виникла внаслідок несплати авіакомпанією зборів у Державний спеціалізований фонд фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність за надані послуги по перевезенню пасажирів та вантажів за лютий 2014 року та січень-квітень 2015 року", - йдеться в повідомленні.

З метою захисту інтересів держави прокуратура Києва звернулася до суду з вимогою стягнути з МАУ зазначені кошти. Суд підтримав позицію прокуратури і своїм рішенням пов'язав зобов'язаннями підприємство сплатити на користь держави всю суму боргу.

Нагадаємо, у липні Київський апеляційний господарський суд постановив стягнути із ПАТ "Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" на користь держбюджету України неустойку в розмірі 912 тис. 218 грн і виселити акціонерне товариство із приміщення в с. Гора Київської області.