ua en ru

Суд зобов'язав "Київпастранс" сплатити 30 млн грн Південно-Західній залізниці за проект "міська електричка"

Господарський суд м. Києва у повному обсязі задовольнив позов прокуратури м. Києва та стягнув з КП "Київпастранс" на користь Південно-Західної залізниці 30 млн грн заборгованості за експлуатацію та ремонт електропоїздів, задіяних в проекті "міська електричка". Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Встановлено, що у 2009 р. між комунальним підприємством та Державним територіально-галузевим об'єднанням "Південно-Західна залізниця" укладено договір про організацію перевезень пасажирів залізничним транспортом за маршрутом Троєщина - Київ - Петрівка.

За умовами договору залізничники з використанням власної транспортної інфраструктури та рухомого складу здійснюють перевезення пасажирів, а КП "Київпастранс", у свою чергу, фінансує ці послуги, а також поточне технічне обслуговування проекту.

Проте, як з'ясувалося у ході перевірки, в порушення умов договору з грудня 2011 р. по жовтень 2012 р. комунальне підприємство не сплачувало кошти за надані залізницею послуги, заборгувавши загалом понад 36 млн грн.

Варто зазначити, що невиплата цих коштів поставила під загрозу безперебійне та безпечне функціонування міського електропоїзда, послугами якого щоденно користуються близько 25 тис. пасажирів.

З метою недопущення зриву в роботі електрички управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Києва був заявлений позов про стягнення з КП "Київпастранс" вказаної заборгованості.

Оскільки ще під час судового розгляду справи комунальне підприємство добровільно відшкодувало близько 6 млн гривень, суд, задовольнивши вимоги прокуратури, постановив стягнути на користь залізничників решту заборгованості у розмірі понад 30 млн грн.