ua en ru

Суд зобов'язав ще два міста Німеччини обмежити рух дизельних авто

Суд зобов'язав ще два міста Німеччини обмежити рух дизельних авто Ілюстративне фото (УНІАН)

Позивачем виступала екологічна організація Deutsche Umwelthilfe, яка веде аналогічні позови майже в 30 містах Німеччини

Кельн і Бонн з наступного року зобов'язали ввести масштабну заборону на використання дизельних автомобілів старих моделей. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Deutsche Welle.

З квітня 2019 року Кельн повинен заборонити у встановлених "зелених зонах" рух дизельних авто з екологічним стандартом Євро-4, а з вересня 2019 - зі стандартом Євро-5.

Таке рішення виніс адміністративний суд Кельна в четвер 8 листопада. У сусідньому Бонні з квітня 2019 року для дизельних автомобілів старих моделей повинні бути закриті дві дороги з високою інтенсивністю руху.

Обидва рішення суду можуть бути оскаржені. Позивачем виступала екологічна організація Deutsche Umwelthilfe, яка веде аналогічні позови майже в 30 містах Німеччини.

Нагадаємо, в травні 2017 року в Німеччині почали розслідування відносно голови правління німецького автомобільного концерну Volkswagen (VW) Маттіаса Мюллера у справі про "дизельний скандал". Слідство має намір з'ясувати, чи достатньо рано керівники поінформували інвесторів про заяви американського регулятора з приводу порушень з вихлопними газами. Керівників VW підозрюють у маніпуляціях інформацією щодо акцій Porsche SE.