ua en ru

Суд зобов'язав Apple виплатити 234 млн дол. за порушення прав на патент 1998 р

Суд зобов'язав Apple виплатити 234 млн дол. за порушення прав на патент 1998 р Фото: Apple

Apple без дозволу використала технологію створення мікрочіпів, розроблену в університеті вісконсіна в Медісоні

Федеральний суд в Медісоні (США) зобов'язав компанію Apple виплатити 234 млн дол. за порушення прав на патент, який був зареєстрований у 1998 р., повідомляє Business Insider.

Спочатку позивачі вимагали 400 млн дол. компенсації.

За словами обвинувачення, Apple без відповідного дозволу використала технологію створення мікрочіпів, розроблену в університеті вісконсіна в Медісоні. Порушення торкнулися процесорів, якими обладнані смартфони iPhone моделей 5s, 6 і 6 Plus, а також деякі версії планшета iPad.

Запатентована технологія була розроблена співробітниками університету, права на неї належать приватній організації Дослідницький фонд випускників Університету Вісконсіна. Раніше суд визнав патент дійсним і визначив, що Apple дійсно порушила права на нього.

В ході судового розгляду представники Apple заперечували будь-які порушення і стверджували, що патент є недійсним. Корпорація раніше намагалася переконати патентне відомство США переглянути дія патенту, однак відомство відхилило цю пропозицію.

Нагадаємо, в лютому 2015 р. суд постановив, що компанія Apple повинна виплатити 532,9 млн дол. за порушення патентних прав власника ліцензій з Техасу Smartflash.