ua en ru

ДТП у Харкові: суд виніс вирок Зайцевій та Дронову

ДТП у Харкові: суд виніс вирок Зайцевій та Дронову Фото: Олена Зайцева і Геннадій Дронов (РБК-Україна)

Дронову і Зайцевій дали по 10 років позбавлення волі

Київський районний суд Харкова сьогодні, 26 лютого, оголосив вирок Олені Зайцевій та Геннадію Дронову по справі смертельного ДТП на вулиці Сумській в центрі міста. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Дронову і Зайцевій дали максимальний термін - 10 років позбавлення волі. Також Зайцеву и Дронова також на три роки позбавили права керувати транспортними засобами. Відзначимо, що термін відбування покарання Зайцевої суд ухвалив вважати з 18 жовтня 2017 року. Дронова - з 8 листопада 2017 року.

Крім того, їм продовжили запобіжний захід поки вирок не набуде чинності. Обвинувачені протягом 30 днів можуть подати апеляції. Дронов заявив, що буде оскаржувати рішення суду.

Ознак сп'яніння у Зайцевої, викликаного наркотичними або одурманюючими засобами, на основі даних по справі, не підтверджено, визначив суд.

Додамо, що засідання суду мало розпочатися о 14:00, однак почалося з запізненням майже на 15 хвилин. В ході засідання Зайцевій стало погано і її вивели із залу.

"Зазначені докази в сукупності доводять порушення обвинуваченої Зайцевою та Дроновим вимог ПДР, а саме обвинуваченою Зайцевою - 8.7.3 "г", "е", 8.10, 8.11... ПДР, Дроновим - п. 8.7.3 "е", 8.10 , 10.1..., що ... знаходиться в причинно-наслідковому зв'язку з виникненням ДТП", - зазначив суддя Віктор Попрас.

Фото (mediaport.ua)

Зазначимо, що адвокати Дронова наполягали на тому, що їх підзахисний не винен у скоєнні ДТП. Адвокати Зайцевої просили суд врахувати пом'якшувальні обставини. Зокрема, під час останнього судового засідання 19 лютого Зайцева заявила, що кається, визнає свою провину, а також пообіцяла більше ніколи не сідати за кермо.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова в центрі Харкова зіткнулися позашляховик Lexus RX, яким керувала Зайцева, і Volkswagen, за кермом якого був Дронов. В результаті ДТП загинули шестеро осіб і ще п'ять отримали поранення.

Судовий розгляд тривав більше року і завершилося 19 лютого. За цей час відбулося близько 60 засідань.