ua en ru

Суд пояснив причини блокування конкурсу з вибору глави "Центренерго"

Суд пояснив причини блокування конкурсу з вибору глави "Центренерго" Фото: стали відомі причини скасування конкурсу з вибору глави "Центренерго"

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України не врахувало положення статуту "Центренерго", оголошуючи конкурс на посаду керівника

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) обґрунтував своє рішення про скасування конкурсу на посаду голови "Центренерго". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОАСК.

За інформацією ОАСК, більша частина акцій "Центренерго" (78,29%) належить державі, решта - іншим акціонерам. Отже, рішення про призначення керівника повинно прийматися на Загальних зборах товариства з участю представників держави. Однак цей процес не повинен здійснюватися державою одноосібно.


Зазначимо, 8 квітня 2016 року суд заборонив проводити конкурсний відбір на посаду керівника однієї з найбільших енергогенеруючих компаній України. Таке рішення було прийнято у зв'язку з порушенням загальних положень статуту "Центренерго".

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус назвав блокування конкурсу з вибору глави "Центренерго" саботажем.