ua en ru

Суд над Януковичем: журналістам заборонили відеозйомку допиту чотирьох свідків

Суд над Януковичем: журналістам заборонили відеозйомку допиту чотирьох свідків Фото: суд над Януковичем (РБК-Україна)

Свідки - діючі військовослужбовці Управління державної охорони

Суддя Оболонського районного суду Києва під час засідання по справі державної зради екс-президента України Віктора Януковича прийняв рішення тимчасово призупинити фото і відеозйомку журналістами допитів чотирьох свідків. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Сьогодні в Оболонському райсуді у справі по обвинуваченню Януковича у державній зраді допитуватимуться діючі військовослужбовці Управління державної охорони. У зв'язку із тим, що вони продовжують нести службу, свідки звернулися до суду з клопотанням про заборону відео- та фотофіксації їх допитів", - повідомив Лисенко.

За його словами, вислухавши думки сторони обвинувачення та захисту, а також враховуючи заяви діючих військовослужбовців УДО, суд прийняв рішення задовольнити клопотання. Також тимчасово призупинено трансляцію засідання суду сайтом ГПУ.

"Судове засідання при цьому залишається відкритим, де журналістам дозволено вести аудіофіксацію", - зазначив Лисенко.

Сьогодні в Оболонському райсуді у справі по обвинуваченню Януковича у державній зраді допитуватимуться діючі військовосл...

Опубліковано Андрієм Лисенком 18 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат Віктора Януковича по справі про держзраду екс-президента Віталій Сердюк повідомив, що сторона захисту зустрічалася з підзахисним під час відрядження.