ua en ru

Суд над Януковичем: захист планує допитати начальника охорони екс-президента

Суд над Януковичем: захист планує допитати начальника охорони екс-президента Фото: Костянтин Кобзар і Віктор Янукович (УНІАН)

Кобзар зараз на території Російської Федерації

Адвокат Віктора Януковича по справі у державній зраді екс-президента повідомив про намір допитати у якості свідка Костянтина Кобзаря, який був начальником охорони Януковича. Про це після засідання журналістам повідомив адвокат Віталій Сердюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кобзар нами заявлений в якості свідка, який повідомить всі обставини щодо планування маршруту пересування Віктора Януковича", - сказав Сердюк.

Він також додав, що кожен зі свідків прокуратури спростовує версію про самоусунення. Сердюк має надію, що Кобзар буде допитаний в режимі відеоконференції.

"Кобзар зараз на території Російської Федерації. Ми його допитали та надали протокол допиту суду", - резюмував Сердюк.

Однак, за словами адвоката, до Києва на засідання суду Кобзар не приїде.

Нагадаємо, у четвер, 25 січня, свідок сторони обвинувачення Олесь Шаран, який працював в управлінні держохорони з 2010 по 2014 років на посаді коменданта, повідомив, що Віктор Янукович мав зустріч і розмову з тодішнім міським головою Харкова Михайлом Добкіним у період, коли екс-президент тікав з країни.

Раніше, колишній охоронець Януковича Віктор Резніченко розповів про маршрут втечі екс-президента у лютому 2014 року.

Наступне засідання суду про справі у державній зраді Віктора Януковича відбудеться 31 січня 2018 року.