ua en ru

Янукович розмовляв з Добкіним, втікаючи з України, - охоронець

Янукович розмовляв з Добкіним, втікаючи з України, - охоронець Фото: Янукович і Добкін (kharkivoda.gov.ua)

Добкін та представники місцевої влади надали транспорт для пересування

Свідок сторони обвинувачення повідомив, що Віктор Янукович мав зустріч і розмову з тодішнім міським головою Харкова Михайлом Добкіним у період, коли екс-президент тікав з країни. Про це в Оболонському суді в ході допиту по справі щодо держзради Віктора Януковича повідомив Олесь Шаран, який працював в управлінні держохорони з 2010 по 2014 рр. на посаді коменданта, передає кореспондент РБК-Україна.

Охоронець розказав про виїзд Януковича з 21 на 22 лютого 2014 року з Межигір'я до Харкова і потім до Донецька.

"21 лютого о 8 годині Янукович приїхав з Адмінстрації президента і мені було повідомлено, що ми поїдемо на підписання угоди з опозицією. О 21:00 годині нам повідомили, що ми будемо вилітати до Харкова. Біля будинку стояв вантажний автомобіль і відбувалось завантаження певних речей в особистий автомобіль Януковича", - сказав свідок.

Він зазначив, що раніше такого не траплялось. Вже о 22 годині Янукович у супроводі охорони сів до гелікоптера і вирушив до Харкова.

"У Харкові ми виїхали до резиденції облради. Добкін та представники місцевої влади надали нам транспорт для пересування. Добкін і президент там мали розмову. Янукович повідомив, що планує відвідати з'їзд місцевого самоврядування",- додав Шаран.

Нагадаємо, раніше колишній охоронець екс-президента України Віктора Януковича Віктор Резніченко розповів про маршрут втечі Януковича у лютому 2014 року