ua en ru

Суд над Януковичем: на засіданні заслухали фрагменти висловлювань керівництва РФ у 2014 році

Суд над Януковичем: на засіданні заслухали фрагменти висловлювань керівництва РФ у 2014 році Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Експерти встановили, що у висловлюваннях Путіна, Шойгу і Вітко є наміри про захоплення частини України

Семантико-лингивстическая експертиза встановила, що висловлювання президента Росії Володимира Путіна, міністра оборони РФ Сергія Шойгу і командувача Чорноморським флотом ВМФ Росії Олександра Вітко є наміри про захоплення частини України, а також ведення агресивної війни. Про це свідчать фрагменти висловлювань керівництва РФ у 2014 році, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що в ході судового засідання в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду і пособництві ведення війни колишнього президента України Віктора Януковича були переглянуті фрагменти фільму "Крим. Шлях на батьківщину".

Експерти встановили, що в репліках Путіна є вирази, які дискредитують Україну та українську владу.

За словами прокурора, всі докази стосуються даної справи.

Адвокат заявляє, що докази були отримані незрозумілим шляхом.

"У фільмі не ідентифікуються ні голос, ні самі особистості говорять. Немає причин стверджувати, що це Путін і Шойгу", - сказав адвокат.

Так, у фрагментах доказів йдеться про те, як Росія стягувала озброєння і що береговий комплекс "Бастіон" був відправлений на півострів за особистим наказом Путіна. Також Путін на відео стверджує, що був готовий привести в бойову готовність ядерні боєголовки.

Крім того, у фрагментах видеодокумента Путін розповідає, як російські військові вимагали переходити українських військовослужбовців на бік РФ і мотивували різного виду обіцянками.

В кінці фільму Путін заявляє, що окупація Криму пройшла успішно, тому що операцією займався він особисто.

Нагадаємо, в Оболонському районному суді Києва почалося 18-е засідання по справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.