ua en ru

Суд над Януковичем: заступник начальника штабу ВМС прибув для дачі показань

Суд над Януковичем: заступник начальника штабу ВМС прибув для дачі показань Фото: до суду над Януковичем прибув свідок обвинувачення (nikvesti.com webscreenshot)

Раніше він обіймав посаду начальника морської розвідки

Оболонський районний суд прибув свідок у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича з боку звинувачення - заступник начальника штабу Військово-морських сил Анатолій Бургомістренко. Бургомістренко прибув для дачі свідчень, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, раніше він обіймав посаду начальника розвідувального управління штабу Командування ВМС ЗС України - заступника начальника штабу з розвідки.

Свідок повідомив, що 2 лютого 2014-го група офіцерів-розвідників склала документ, який відправили вищому керівництву - Головне управління розвідки.

"У документі була викладена наступна інформація: з кінця грудня Росія стала посилювати свої об'єкти силами ЧФ. Протягом січня стало зрозуміло, що кораблі ЧФ РФ виходять за територіальні води України, там вимикають способи розпізнання і з'являються лише через кілька годин", - сказав він.

Нагадаємо, раніше свідок з боку звинувачення у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича, колишній народний депутат Андрій Сенченко заявив, що Крим перебував під тотальним інформаційним впливом Кремля.