ua en ru

Суд над Януковичем: свідок звинувачення заявив про тотальний інформаційному вплив РФ в Криму

Суд над Януковичем: свідок звинувачення заявив про тотальний інформаційному вплив РФ в Криму Фото: медіа (flickr.com/european_parliament)

У Криму працював один проукраїнський телеканал під час президентства Януковича

Свідок сторони обвинувачення у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, колишній народний депутат Андрій Сенченко заявив, що Крим знаходився під тотальним інформаційним впливом Кремля. Про це він розповів у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Крим знаходився під тотальним інформаційним впливом Кремля. Єдиною проукраїнської телекомпанією була "Чорноморська", яку я створював, пізніше з'явився АТР", - повідомив він.

Нагадаємо, у четвер, 28 грудня, в Оболонський районний суд Києва в якості свідка у справі про держзраді екс-президента Віктора Януковича прибув Андрій Сенченко, народний депутат 5, 6 і 7 скликань парламенту, який очолював кримське відділення "Батьківщини". Він зазначив, що останній раз бачився з Януковичем в день, коли він представляв Віктора Пшонку в якості генпрокурора.

Відзначимо, що Андрій Сенченко в 2012-2014 рр. був народним депутатом України VII скликання від партії Батьківщина (№48 в списку). Заступник голови комітету ВР з питань податкової і митної політики. Член спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації. З березня по червень 2014 року тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Адміністрації президента України. Був також главою тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування трагедії під Іловайськом.