ua en ru

Суд над Януковичем: Турчинов розповів про переговори з Наришкіним

Суд над Януковичем: Турчинов розповів про переговори з Наришкіним Фото: Олександр Турчинов розповів про переговори з російською стороною (РБК-Україна)

Наришкін передав Турчинову, що РФ не визнає його повноважень як в.о. президента

У залі Оболонського районного суду секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов повідомив, що мав телефонну розмову з директором Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації Сергієм Наришкіним. Про це він повідомив у ході надання свідчень по справі щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я переговорив з Наришкіним. Він повідомив, що РФ принципово не визнає моїх повноважень як в.о. президента. Вони сказали, що легітимним президентом вважають Януковича. У цей час Наришкін почав говорити, що у випадку якщо загинуть російськомовні громадяни, то вони використають зброю. Я сказав тоді Наришкіну, що вони порушують всі міжнародні умови. Він зазначив, що РФ матимуть всі підстави. А політичною підставою було, безумовно, звернення Януковича до Путіна", - сказав Турчинов.

Сергій Наришкін - директор Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації з 5 жовтня 2016 року. Постійний член Ради Безпеки Російської Федерації. Дійсний державний радник Російської Федерації 1 класу.

Зазначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у середу, 14 лютого, під в залі Оболонського суду під час дачі свідчень у справі про держзраду Януковича екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов сказав, що лист Януковича до Путіна було сфальсифіковано.