ua en ru

Суд над Януковичем: адвокат заявив, що справа має політичну складову

Суд над Януковичем: адвокат заявив, що справа має політичну складову Фото: судові терези (pixabay.com/PublicDomainImages)

Також він зазначив, що захист задоволений допитом свідків 27 грудня

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк у суді повідомив, що справа про держзраду має політичну складову. Про це Сердюк повідомив у коментарі журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Справа має політичну складову. Робиться все, щоб не дати слова нашому підзахисному. Головним доказом тиску на суд є неможливість Януковича надати показання", - сказав він.

Також він зазначив, що захист задоволений допитом свідків 27 грудня у Оболонському суді. Адвокат додав, що наступним буде допитаний свідок сторони обвинувачення Мамчур.

"Особливо цікаві покази Воронченко", - додав адвокат.

Сердюк наголосив, що суд відмовляв у проведенні відео конференції Януковича.

"Я не буду повідомляти, де ми зустрічалися з підзахисним. Він (Янукович,- ред.) залишається у небезпеці. Його позиція направлена на повне та всебічне висвітлення подій", - відзначив адвокат.

Захист екс-президента також заявив, що українська влада продовжує боятися Януковича.

"Теперішня влада продовжує боятися Віктора Януковича. Відповідь ГПУ РФ свідчить про те, що вони готові сприяти допиту у всіх формах", - сказав Сердюк.

Він зазначив, що Янукович почувається чудово і готовий також сприяти справі.

Нагадаємо, сьогодні, 27 грудня, на допит до суду у справі Януковича прибув колишній начальник військової частини Севастополя.