ua en ru

Суд Миколаєва засудив охоронця Пушиліна до 8 років

Суд Миколаєва засудив охоронця Пушиліна до 8 років Фото: затримання охоронця Пушиліна

Разом з ним за ґрати сяде ще один бойовик ДНР

Ленінський районний суд Миколаєва засудив охоронця "голови Народної ради ДНР" Дениса Пушиліна і ще одного бойовика, які брали участь у бойових діях на Донбасі до 8 років позбавлення волі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України (СБУ).

"Ленінським районним судом Миколаєва винесено вирок охоронцеві Пушиліна і ще одному терористові, які брали участь у бойових діях проти українських підрозділів у складі терористичної організації "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зловмисники приєдналися до бойовиків влітку 2014 р. в Донецьку. Один з них знаходився в особистій охороні ватажка бойовиків Пушиліна, інший став гранатометчиком в козачому бандформуванні.

Згідно з рішенням суду, бойовиків визнали винними за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або участь у ній) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України, їх засудили до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в Артемівську Донецької області Служба безпеки України (СБУ) затримала громадянина Російської Федерації, який раніше був засуджений за вбивство.