ua en ru

Суд необгрунтовано ухвалив проводити засідання по справі ОПЗ в закритому режимі, - САП

Суд необгрунтовано ухвалив проводити засідання по справі ОПЗ в закритому режимі, - САП Фото: ОПЗ

Суд незаконно проводить суд у закритому режимі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) інформує, що Шевченківський районний суд Києва 5 квітня незаконно продовжив розгляд кримінального провадження по справі керівництва НАК "Нафтогаз України" в закритому режимі. Про це повідомляє прес-служба САП.

Повідомляється, що в ході засідання суд розглянув клопотання захисника обвинуваченого Щурикова Н.А. про продовження розгляду кримінального провадження у закритому судовому засіданні. Зокрема, вказане клопотання захисником мотивовано наявністю ризику розголошення державної таємниці, хоча в матеріалах досудового розслідування відсутні документи, які містили таку інформацію. Захист також побоюється присутності представників громадськості на суді.

Наголошується, що, незважаючи на заперечення прокурора про необґрунтованість зазначеного клопотання, суд його задовольнив і прийнято рішення про розгляд провадження у закритому судовому засіданні.

Незважаючи на те, що чинним кримінальним процесуальним законодавством не передбачена можливість оскарження судового рішення в апеляційному порядку, стороною обвинувачення будуть вживатися заходи до забезпечення безумовного дотримання принципів гласності та відкритості судового провадження при розгляді зазначеного виробництва.

"Найбільш вірогідним результатом розгляду такого позову окремо від кримінального провадження є відмова у його задоволенні, що принесе користь тільки стороні захисту при використанні відповідного судового рішення як докази в кримінальному виробництві на користь обвинувачених", - підсумували в САП.

Нагадаємо, керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що кримінальне провадження проти керівництва Одеського припортового заводу два місяці лежить у судах.