ua en ru

Суд необґрунтовано відклав розгляд справи Пасішника, - САП

Суд необґрунтовано відклав розгляд справи Пасішника, - САП Фото: спеціалізована антикорупційна прокуратура

Прокурор готує апеляцію на дане рішення суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить в апеляції повернення обвинувального акта за обвинуваченням колишнього виконавчого директора Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Пасішника у незаконному впливі на посадову особу. Про це повідомили в прес-службі САП.

"Сьогодні, 10 квітня 2017 року суддею Солом'янського районного суду міста Києва Захарової А. С. у підготовчому судовому засіданні прийнято рішення про повернення прокурору обвинувального акта у кримінальному провадженні за звинуваченням Пасішника А. П. по 1 ч. ст. 344 Кримінального кодексу України, а саме в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню ним своїх службових обов'язків або добитися прийняття нею незаконного рішення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією САП, суддею не наведені мотиви прийнятого рішення, а клопотання сторони захисту про повернення прокурору обвинувального акта розглянуто в порушення вимог ст. 350 КПК України без з'ясування думки щодо них інших учасників судового провадження, зокрема прокурора і потерпілого. Прокурор у відповідності з вимогами ст. 392 КПК України готує апеляцію на дане рішення суду.

В САП нагадали, що це вже друге повернення обвинувального акта судом прокурору - ухвалою колегії суддів Солом'янського районного суду м. Києва від 4 серпня 2016 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Пасішника Андрія Петровича було повернуто прокурору. 7 листопада 2016 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу прокурора, скасував дане рішення суду обвинувальний акт було повернуто в суд першої інстанції для розгляду зі стадії попереднього засідання.

#чибудесуд Спеціалізована антикорупційна прокуратура занепокоєна черговим відкладенням розгляду справи Пасішника А. П. в...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києві переніс розгляд справи за обвинуваченням колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника у незаконному впливі на посадову особу.