ua en ru

Суд призначив до розгляду справу екс-нардепа щодо вимагання 500 тис. доларів

Суд призначив до розгляду справу екс-нардепа щодо вимагання 500 тис. доларів Фото: ілюстративне фото (facebook.com-sap.gov.ua)

САП клопотатиме в наступних судових засіданнях про відсторонення підсудного від посади на час судового розгляду

Голосіївський районний суд Києва призначив до розгляду справу екс-нардепа, директора Інституту агроекології та природокористування Національної академії наук (НАН) України Ореста Фурдичка, якого обвинувачують у вимагання 500 тис. доларів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Вчора, 21 травня 2018 року, в Голосіївському районному суді міста Києва відбулось підготовче судове засідання з розгляду обвинувального акту щодо директора Інституту агроекології та природокористування НАН України. Суд ухвалив провести судовий розгляд обвинувального акту у відкритому засіданні у визначений законом строк", - йдеться у повідомленні.

Відбулось підготовче судове засідання за обвинуваченням колишнього народного депутата України, директора Інституту...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 22 травня 2018 р.

Також зазначається, що суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження процесуальних обов’язків підсудному враховуючи, що відносно обвинуваченого діє запобіжний захід у вигляді застави.

Разом з тим, суд відмовив в задоволенні клопотання прокурора про відсторонення підсудного від займаної посади на час судового розгляду.

Як повідомляється, раніше посадовець був відсторонений від займаної посади рішенням суду до 26 квітня цього року. Згодом, у зв’язку з перебуванням на лікуванні в медичному закладі, він не з’являвся на судові засідання і суд не міг розглянути клопотання прокурора про його відсторонення.

У зв'язку з цим САП клопотатиме в наступних судових засіданнях про відсторонення підсудного від посади на час судового розгляду.

"Судове засідання з розгляду по суті призначено на 11:30 годин 20 червня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що суд відмовив у поверненні внесеної за народного депутата Борислава Розенблата застави у 7 млн гривень.