ua en ru

Суд призначив новий розгляд справи екс-командира роти київського "Беркуту"

Суд призначив новий розгляд справи екс-командира роти київського "Беркуту" Фото: спецпідрозділ "Беркут" (УНІАН)

Командир перевищив повноваження під час затримання активістів "Євромайдану" у Кріпосному провулку 23 січня 2014 року

Апеляційний суд міста Києва призначив новий судовий розгляд обвинувального акту у кримінальному провадженні щодо командира другої роти спецпідрозділу "Беркут" у м. Києві Анатолія Логвиненка. Про це повідомили у прес-службі суду.

Логвиненка обвинувачують у тому, що разом зі своїми підлеглими з "Беркуту" у ніч на 23 січня 2014 року він перевищив повноваження під час перешкоджання активістам "Автомайдану" та "Євромайдану" у Кріпосному провулку в Києві. Крім того, Логвиненка обвинувачують у перешкоджанні діяльності народних депутатів України та професійній діяльності журналістів.

"Апеляційний суд скасував ухвалу Солом’янського районного суду Києва про повернення обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням командира оперативної групи № 2 ПМОП "Беркут" при ГУ МВС України в м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 26 жовтня 2017 року Солом'янський райсуд повернув прокурору обвинувальний акт щодо Анатолія Логвиненка. Прокурор подав апеляційну скаргу з вимогою скасувати це рішення та призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Апеляційний суд скаргу прокурора задовольнив під час засідання у вівторок, 6 березня.

Нагадаємо, наприкінці січня Генпрокуратура скеровала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира взводу київського полку "Беркут" за фактами злочинної протидії акціям протесту у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності.