ua en ru

Cуд призначив 30 млн гривень застави організатору "приватного кордону" на Закарпатті

Cуд призначив 30 млн гривень застави організатору "приватного кордону" на Закарпатті Фото: прикордонники (twitter.com/MVS_UA)

Підозрюваному визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб

Шевченківський районний суд міста Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Західного регіону України та обрав організаторові так званого "приватного кордону" на Закарпатті на прізвисько "Докі" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

Як альтернативу суд визначив розмір застави 30 млн гривень.

"Вказана особа підозрюється в організації заволодіння у групі із службовими особами Держземагентства в Закарпатській області через підставних осіб землями прикордонної смуги площею понад 130 га", - йдеться в повідомленні.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Встановлюється причетність інших осіб до скоєння зазначених кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, Бородянський районний суд Києва визнав невинуватим та виправдав колишнього ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, котрому загрожував 12-річний термін ув'язнення.