ua en ru

До суду направлено справи проти двох чиновників УЗ, затриманих на хабарі майже 4 млн гривень

До суду направлено справи проти двох чиновників УЗ, затриманих на хабарі майже 4 млн гривень Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Посадовці отримали хабар за сприяння в оренді 9 га землі на території Київської області

Слідчими прокуратури міста Києва закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб "Укрзалізниці" за фактом прийняття пропозиції неправомірної вигоди в сумі майже 4 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Так, за даними слідства, начальник Департаменту майнових і земельних ресурсів "Укрзалізниці" спільно з заступником юридичного департаменту погодилися на пропозицію директора приватної фірми отримати 4 млн гривень за сприяння в оренді 9 га землі на території смт Пісківка Бородянського району Київської області.

Зазначено, що дії посадових осіб УЗ кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім того, в рамках розслідування було встановлено факт умисного невнесення в електронну декларацію одним з підозрюваних відомостей про майно і грошових коштах.

Повідомляється, що в ході обшуків за місцем проживання заступника юридичного департаменту "Укрзалізниці", а також індивідуальної банківської комірки, зареєстрованої на ім'я його дружини, було вилучено понад 220 тис. доларів, 13,5 тис. євро, 7 золотих злитків 999,9 проби, цінні годинники тощо. У той же час в декларації, яка була представлена посадовою особою, доступно тільки 150 тис. гривень на рахунку дружини.

У зв'язку з цим вказаній посадовій особі додатково інкримінується скоєння злочину, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в середині вересня Служба безпеки України затримала на хабарі в 70 тис. доларів заступник голови одного з департаментів ПАТ "Укрзалізниці".