ua en ru

До суду направлено справу про повернення лісу в національному парку "Голосіївський"

До суду направлено справу про повернення лісу в національному парку "Голосіївський"

Прокуратурою Київської області заявлено до Ірпінського міського суду 10 позовів про визнання недійсними рішень Гостомельської селищної ради та повернення у державну власність 1,5 га земель лісового фонду вартістю понад 7 млн ​​грн. Про це повідомили у прес-службі столичної облпрокуратури.

"Встановлено, що селищна рада в 2010 році, вийшовши за межі своїх повноважень, передав у власність громадян земельні ділянки, які знаходяться за межами населеного пункту і знаходяться в постійному користуванні КП" Святошинське лісопаркове господарство ". Згідно із законодавством, повноваження з вилучення вищевказаних земель відноситься виключно до компетенції Кабінету міністров України", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Указом Президента України від 1 травня 2014 спірні земельні ділянки віднесені до Національного природного парку "Голосіївський".

Таким чином, земельна ділянка, відведена Гостомельським селищною радою під забудову, в даний час є територією Національного природного парку "Голосіївський" та відноситься до земель природно-заповідного фонду.

Також прокуратурою області готуються позови про повернення у державну власність ще понад 7 га лісу в регіоні, які селищна рада аналогічним чином передала громадянам під будівництво.

Нагадаємо, 1 травня 2014 р. межі національного природного парку "Голосіївський" були збільшені на 6462,62 га згідно з указом Президента України №446 / 2014.