ua en ru

До суду направлено справу проти організатора незаконного переправлення моряків через держкордон

До суду направлено справу проти організатора незаконного переправлення моряків через держкордон Фото: прокуратура ( uk.wikipedia.org)

Протягом двох років через закриті пункти пропуску були переправлені близько 100 осіб

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора незаконного переправлення моряків через держкордон України. Про це сообщает прес-служба прокуратури АР Крим.

Повідомляється, що прокуратурою Криму за результатами проведення досудового розслідування слідчим відділом ГУ Національної поліції в Автономній Республіці Крим і м. Севастополі погоджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який після окупації території півострова організовував незаконне переправлення осіб (моряків) через державний кордон України для подальшого працевлаштування їх членами екіпажів суден іноземного напрямки.

Зазначено, що протягом двох років через закриті пункти пропуску були переправлені близько 100 жителів Одеської і Херсонської областей.

Так, даний злочин кваліфіковано за ч. ст 2. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У відношенні підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладанням додаткових обов'язків, зокрема, не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований і проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, а також прибувати до них з певною періодичністю і повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи, до остаточного винесення рішення судом

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Криму, спільно з прокуратурою АРК та Одеським прикордонним загоном Південного регіонального управління ДПС України викрили злочинців, які протягом 2 років незаконно переправляли моряків через держкордон.